hiphop' Alıntı:
alpos sana lafım yok ama sen haftaya bozmaya baslayacakmıssın eee bana bu hafta para lazım senimi bekleyecem ne zaman istersem kartıma aktarırım yuzde 5 komisyonla mygcard icin ayrı yeten
bekleyip beklememek elbette kişilere kalmış, bu iş maliyet, zaman, risk, bilgi dengesidir. para miktarı ve çekme aciliyeti arttıkça, gözden çıkarılacak komisyon artacaktır. ama benim dikkat çekmek istediğim nokta, aman masrafları hesaplarken dikkatli olun. masraf hesaplarken, karta para aktarmak + karttaki parayı çekmek olarak hesaplayın ve mümkün ise 50 100 gibi küçük meblağlar yerine, paranızı paypalda birtiktirin ve örneğin bir defada yapılabilecek transfer limitine ulaşınca önce karta sonra da karttan çekin, dolayısıyla sabit masrafları oran olarak aza indirmiş olursunuz.
hiphop' Alıntı:
ayrıyeten paypal size sordugu zaman alposa bu parayı neden yolladın nasıl cevap verceksiniz? hesabınız limited oldugu zaman?
bu konuyu ben direk paypala sordum çok önce, hatta açık açık sordum insanlar bana para gödneriyor ben de karşılığında onlara burada cash veriyorum dekont ile belgeli olarak. problem yok dediler, zaten ödemeleri "service" tipi olarak yazıyorsunuz. hesabın limited olması ayrı mesele, para gönderdiniz diye hesap limited olmaz, aldığınızın karşılığını belgeleyemezseniz şikayet üzerine olur, fatura ya da dekont ile. tabi bir de çalıntı kartla para yükleyip onu harcarsanız da limitlenir hatta hesabınız kapatılır. limited konusu korkulacak konu değil, şikayet ya da şüphe üzerine ve yasadışı şekilde yapılmış işlemlerin incelenmesi için hesap limited olur.
kaldı ki, ha alposa göndermişsiniz ha imtcard ya da gcard hesabına withdraw yapmışsınız. soru sorulacak ise ikisinde de sorulur.
bir de şuna dikkat edin, her ne kadar paypal Turkiye bölgesi kullanıcıları için, USA banka hesaplarına withdraw yapabilir dese de, withdraw yaparken sürekli banka bilgilerinizin doğruluğundan emin misiniz diye sorar. ek açıklamayı okursanız, withdraw esnasında kullanılan gönderici adı ile alıcı hesabın sahip isminin aynı olması gerektiğini yazar. bazı bankaların hesap no ile isim tutmadığı takdirde parayı geri gönderebileceği notu vardır ki benim başıma gelmedi şu ana kadar. kart başvurularında bunu da sormanızı öneririm.