hayır da aynı isime hem premier hem business açılmaz demiştim.
3 tip hesap var
personal - para alma gönderme ücretsiz - kredi kartı ile para alınamaz
premier - para gönderme ücretsiz, para alma komisyona tabi - kredi kartı ile ödeme alınabilir.
business - premier hesabın birden fazla kişi tarafından login olunabileni, özellikler aynı
dolayısıyla bir kişi için hem özel işler için paypal - paypal ücretsiz para alıp gönderebilen hem de iş amaçlı kredi kartı ödemeleri vs de kabul edebilen premier ya da business (ikisinden biri) hesap açmaya müsade var. aynı aile faklı aile farketmez, hesap sahibinin ismi esastır. zaten aynı mail paypal dahilinde ancak bir defa kullanılabileceğinden sorun yok
örneğin benim
Ozan Pınar
[email protected] personal
Ozan Pınar
[email protected] premier
olarak iki hesabım var, sitemle ilgili kredi kartı ödemelerini
[email protected] hesabıma alıyorum, paypal bozma işleri için arkadaşları
[email protected] a yönlendiriyorum,
[email protected] te birikenleri de
[email protected] a gönderiyorum, banka trasnferini de tümden
[email protected] üzerinden yapıyorum.
tek dikkat ettiğim şey,
[email protected] dan
[email protected] e para göndermemek, premier hesapta para almak komisyona tabi olduğundan kendi kendime kazık atmamaya dikkat ediyorum.
bu arada helplerde yazmayan ya da emin olmadığım herşeyi paypala yazarak soruyorum ki beklenmedik işlerle karşılaşmayayım.
istesek 10 ayrı isme bir personal bir premier hesap açamaz mıyız - açarız, ama esas olan şu ki, paypal dalavereyi önlemek için hesabı incelemeye alır ise (limited olayı) ilk isteyeceği şey, paypalda açıl ış hesabın bilgilerini yazılı belgelerle teyid ettirmektir. onun için fatura, kimlik vs istiyorlar. kalkıp da Ozan Pınar, Osman Pınar, Abidin Pınar diye hesaplar açmayın, yukarıdaki benim sisteme bakarsanız zaten herkese bir personal bir premier yeter de artar bile.
yakında sanırım paypal kullanıcı sözleşmesini ve help dosyalarını türkçe olarak yayınlayacağım gibi görünüyor