İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

14 Nisan - Cumhuriyet Mitingi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gemlikli

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Mart 2007
Mesajlar
447
Reaction score
0
hiç bir şey bilmeden konuştuğun çok açık ortada olduğu için sana cevap vermeyeceğim. lütfen bu konuya sadece bildiğin şeyler hakkında yaz. yoksa saçma sapan tartışmalar çıkartacaksın, rep hanen kırmızıya dönecek.

Arkadaşım şu cümlende 1- bilmeden suçlama yapıyorsun.O haberin kaynağı var
demekki bilmeyen sensin.
2- Sen farklı düşüncelere saçma sapan yazı yazıyosun diyorsun.
Farklı düşünmek zenginliktir bence neden saçma sapan olsun.
Fikir özgürlüğü,İnanç özgürlüğü, Teşebbüs Özgürlüğü bunlar sana göre saçma sapan olabilir.
Özgürlük, demokratlık herkesin zorla kabulleneceği bir dil değil tabiki
 

kesmekes

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Ekim 2005
Mesajlar
183
Reaction score
0
Konum
Bursa/Ankara
Kesmekes; yoo stres atmıyorum ben, o gülücük attığın cümle şaka heralde. Şaka değilse tekrar anlatayım ben sana nüansı : Kimse kimsenin dinini sorgulayamaz. Buna karşı söyleyeceğin cümlen varsa bilemiyorum. Ben partiden bahsetmedim sen bahsediyorsun, benim niyetim kavga. Düşünmeden laf atanlara karşı kavga ederim ben, düşüncesi olmayan susar. Mesela ben X'i sevmiyorum deyince -> Y daha kötü o da bunu yaptı diyen bir X taraftarı, X'i doğru düzgün savunmuyordur, düşüncesi yoktur. İlla bir cevap verilecekse X o dediklerini yapmadı, aslında o soyle biridir diye savunulur, ya da susulur.
@Angelo, not: Önceki yazımı geri aldım, yanlış anlama olmuş.

Bu mesaja cevap;

Yahu zaten tartışmalarda farklı yöntemler olur, bir karşındakinin görüşüne saldırırsın, iki kendi görüşünü savunursun, genelde birinci kullanılıyor elden bir şey gelmez haklısın bu konuda, çünkü karşındakine saldırırken hem kendi görüşünü unutturuyorsun ve savunma yapmana gerek kalmıyor, hem de üste çıkabiliyorsun zaman zaman.Bu benim nacizane görüşüm, bu gidişle çok kavga edeceksin demek ki :)
 

tiva

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Eylül 2003
Mesajlar
2,741
Reaction score
4
Hiçbir partiyi tutmuyorum, mevcut liderlerin hiçbirini de tasvip etmiyorum (hepsi kirli), fakat en çok kızdığım şey akparti veya saadet partisine üye olmak müslümanlığın şartlarından biri değil, ama öyle bir terbiyesizlik, oyunkuruculuk var ki hitap ettikleri insanların ailelerinin benliğine bunu yerleştirmeye çalışıyorlar, diğer görüştekiler dinsiz oluyor, müslüman olmuyor, kendilerine kulluk ettirmeyi de çok seviyorlar ve diktatörlüğü benimsiyorlar, işletmelerinde çalışanlar boğaz tokluğuna çalışıyor, müdürlerin, şeflerin aileleri bolluk içinde yüzüyor.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Gerçekten çok garip çoğu okumuş, kültür düzeyi yerinde kişilerden oluşan bu forumda bile hoşgörü çok çok uzaklarda... Siyasi olarak herkes, her istediğini düşünmekte serbest değilmi? Herkesin bir görüşü olmasını istemiyormuyuz toplum olarak? Özgürlük bu değilmidir?
Neden bir parti diğer bir partiyi üstelik seçim ile gelmiş bir partiyi çok gereksiz şekilde hakaretlere varan biçimlerde karalamaya çalışırki? Yapacak başka işi yokmu?
Mesela yolsuzlukları ortaya çıkararak, ikili oynayanları ortaya çıkararak, yapılması gerekenlerin yapılmasını isteyerek iş yapamazmı? Bu değilmidir onun görevi? Halk Erdoğan' ı seçmiştir arkadaşlar severim yada sevmem ama ona saygı duymak zorundayım şu anda. Nedeni çok basittir "demokrasi".
Eğer bir parti gerçekten demokrasiyi savunuyor ve demokrasinin elden gideceğinden endişe ediyorsa ki bu endişenin ne kadar yersiz ve saçma olduğunu bu ülkenin yönetimini, bu ülkenin insanlarını tanıyan herkes biraz düşünerek anlayabilecektir.
Ortada hepimizin sahip olduğu, hepimizin sahip çıkması gereken bir Cumhuriyet ve hepimizin kanını donduran iddialar var... Bu durumda, yani ülke düzeninin ve birliğinin elimizden alınacağı iddiası, Cumhuriyet ve demokrasinin elimizden alınacağı iddiasına sadece bir partinin "bu düşünceye biz sahibiz burada olanlar biziz ve dışındakiler irticacı" demesi doğrumu sizce?
Böyle ciddi konularda siyaseti düşünmelimiyiz? İrtica, savaş, darbe bu durumlarda siyaseti kim düşünür Allah aşkın... Ben parti düşünemiyorum, siyaseti bu şekilde düşünmek istemiyorum...
Ve evet bende bu mitinge destek verdim bayrak asarak, gururla destek verdim... Ama bu demek değildirki ben şu partiye oy vereceğim, ben şu partiden nefret ediyorum... Ben ülkemi seviyorum bölünmesine ve bölmelerinede asla razı gelmem benim gibi nicelerinin olduğunuda tahmin ediyorum...
Siyasi görüşümü soracak olursanız AKP den çok çok uzaklardayım, 20 li yaşlarımda sadece bir partiye sempati duydum o zamanlarda ise o parti ve kollarının içerisinde bulunan insanların davranışları beni rahatsız ettiğinden dolayı uzak kaldım ve hala hiçbir siyasi partiye sempati duymuyorum.
Şimdi Cumhuriyet mitingi bu şekildemi olmalıydı? Yoksa bakın biz böyle bir öngörüye sahibiz, bunu düşünüyoruz eğer buna yeltenecek olursanız kim olursanız olun biz buradayız! demekmi gerekirdi?
Çoğumuz hatırlıyoruzdur, doğu insanının "oy" oranını kapayım diye TBMM' ye resmen pkk teröristlerini sokan partilere sahip bizim ülkemiz, doğu insanı neden böyle düşünüyor neden bu şerefsizlerin tuzaklarına düşüyor deyip araştırma yapan yok, eğitime destek olan yok...
Sanki o mitinge sakallı, başörtülü kimse katılmamış gibi konuşmalar oluyor, televizyonlarda bir tarafta sakallıların bir tarafta Türk bayraklıların eylemleri diye geçiyor yahu bundan komik, bundan salakça söylemler olabilirmi? Biz sakallısıyla, başıörtülüsüyle, hristiyanı ile, müslümanı ile, yahudisi ile, lazı ile, kürtü ile Türk milletini oluşturmuyormuyuz? Taşıdığımız kimlikler farklımı? Bizim hakkımızı bizden başka koruyacak kaç millet var şu dünyada? Türk bayrağını gören kaç polis pasaportlarınıza bakıp aahh hoş geldiniz diyor sevinçle karşılıyor?
Ben bu tarz davranışları bölücülük olarak niteliyorum, birisi bir uçta birşey savunuyor birisi diğer uçta...
Hoşgörü yok, uzlaşma yok çok garip... Kişisel görüşüm bir kişiye karşı miting düzenlenmez, düzenlenemez bu bir başbakan ayıptır ya, demokrasi diyip seçilmişi istememek... Bunları siz seçmedinizmi? Bekleyeceksiniz şimdi...
Cumhuriyet ne akp ne chp nin malıdır, bu kadar saçma bir tartışmaya girmeyelim artık... Bu hepimizin değeri...
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Sezer; 260 mahkumu affetti Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, göreve başladığı 16 Mayıs 2000 tarihinden 23 Mart 2007 tarihine kadar KENDİSİNE GÖNDERİLEN 270 mahkûmun affedilmesiyle ilgili kararın 260'ını onayladı. Sezer'in özgürlüğe kavuşturduğu mahkûmların çoğunluğunu, cezaevlerindeki açlık grevleri sonrasında 'Wernicke Korsakoff' hastalığına yakalananlar oluşturuyor. Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren 27, Süleyman Demirel 100 mahkûmun cezaevinden çıkmasını sağlamıştı. Turgut Özal da görevde kaldığı dört yıllık süre içinde 21 mahkûmu affetmişti. Sezer, af yetkisini, Anayasa'nın 104. maddesine göre, "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak..." hükmü uyarınca kullandı.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=233378


Belki aramızda ilkokula/liseye gidenler vardır diye bütün stilleri kullandım. Bize çünkü paragraflarda altını filan kalemle çizdirirlerdi iyi anlayalım diye o zamanlar. Anlaşılmazsa çünkü yine diğer okula giden arkadaşlarımız Cumhurbaşkanı'nın canının keyfine göre insanları hapisten salabilecek durumda olduğunu zannedebilir. Bunu istemeyiz.
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
260 tane teröristi affeden cumhurbaşkanını sindiren herşeyi sindirir kardeş
(bu teröristlerin %10' u tekrar çatışmaya girerek öldü)

Teröristleri salanlar affedenler burada , şimdiki hükümet ne çabuk unuttunuz ..

Eve dönüş yasası

Hükümet, PKK'lılara yönelik Topluma Kazandırma Yasası adı altında bir "eve dön" yasası çıkarıyor. Konu bugün MGK'da görüşülecek, cuma günü İçişleri Bakanı yasayı açıklayacak.

belgemi ,buyrun işte aşağıda,binlerce
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1T4GGLG_en___TR208&q=eve+dönüş+yasası&btnG=Ara&meta=lr=
 

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2006
Mesajlar
2,415
Reaction score
0
Konum
Zaağane
Sadece şuna üzülüyorum ki; bir takım dış güçlerin önce toplumlarda din istismarını destekleyip ülkeyi cahilleştirmesi, karanlığa mahkum etmesi, gündemi oyalaması, sonrasında ise ele geçirmesi oyununa gene maruz kalıyoruz.

Din insanın içinde yaşanması gerekirken, ki öylesi makbulken, kendi düşüncesi ve yorumu olmayan kimselerin, hiçbir yere aidiyeti olamadığında, aidiyet duygusunu tatmin etmek içinde sığındıkları bir liman oluyor. Din bu mudur? İslam bunu mu buyuruyor? Din baskın geneli müslüman olan bir toplumda nasıl taraf olabilir? Bunu hangi mantıkla açıklamak mümkün olabilir?

Bir yabancılar ne konuşuyor diye bakalım. Nelerle meşguller? Umurlarında mı Türkiye? Bizim dostumuz kim? Düşmanımız kim? Biri yarın Türkiye'yi işgal ederse bu -hangi görüşten olursa olsun- saçma sapan kavgaları ettiğimiz insanlardan başka güvenebileceğimiz tek bir Allah'ın kulu var mı?

Hepsinin sayısız görüşünü, hararetli tartışmalarda kendilerini belli ettiklerinde çok defa görmüş biri olarak çok iyi biliyorum ki:

Yok! yok! Bin kere yok!
 

Gamend

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
1,508
Reaction score
1
Konum
Ankara
kardeş hayırdır inşallah
4 tane olumsuz mesaj aldım 4 ü de senden
Hiçmi görüş farkımız olmasın. Herkes tektip elbise ve tek renk mi giymeli
Eleştiri hakkıma neden saygı göster(e)miyorsun?

Aynı elbise giyilmese bile uyumlu giyinmeye çalışılsaydı bugün bunları tartışıyor olmazdık.
 

Mepring

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Şubat 2007
Mesajlar
350
Reaction score
0
Bir sürü yorum bir sürü tek yanlı tutum. yorum yazsak karşı cıksak banlanacagınız endişesi ile titrek bir şekilde klavyeye yaklaşım. işte tamda burada bamteline basmak gerekiyor bazılarının düşünlerini yazması tartışması serbest bizim dogrularımız yasak. Demokrasiden anladıgımız bu sanırım kendimize demokrat...

Dün 300.000 500.000 kişi yürümüş ne güzel yapmişlar yürümüşler ancak amaç ne imiş Cumhuriyete sahip cıkmakmı? Cumhuriyeti oradaki insanların fikirlerimi kurdu sadece? ölenler sadece cüppesizlermi idi? Demokrasi işte sadece kendimize dogrularımıza demokrasi.

Dün Tandoganda toplanan kalabalık sunu gösterdi bu ülkede demokrasi yoktur, yargı , universiteler , ordu siyasallaşmıştır. Bu saatden sonra kimse bu ülkede demokrasiden bahsetmesin heleki insan haklarından hiç bahsetmesin.

Dün mitingi kanalturk den saniye saniye takip ettim cumhuriyete sahip çıkmak dine hakaretimi gerektirir. orada sayısızca dini bütün olan insan vardı ancak dinlerine yapılan hakaretleri duymadılar. Bu miting amacını aşmıştır.

Yarın Peygambere saygı yürüşü yapılırsa ne olacak? bumudur istenilen yoksa?
Böyle bir yürüşte Bırakın tandoganı ankarada adım atacak yer kalmaz. OLayları bu safhaya getirmeyin getirtmeyin memleketin huzurunu bozmayın bozdurmayın insanların bamteline basmayın bastırmayın. bir çok insan burada yorum yaziyor bir çogu 1980 leri 12 eylülleri hatırlamıyor. Hatırlayın hatırlatın.

Tayip , Ahmet , mehmet , cumali , ökkşe cumhurbaşkanı olur yada olmaz bu umurumda degil sırf bir koltuk yüzünden kimse büyük bir kesimi aşagılayamaz.

Bazılarıda hala başörtüsüne takmış, demokrasi dediginiz bu olmali insanlarin dini gereklerini yaşayamaması. Hani Anadoluda şehit verenler varya dini icin vatanı icin bu Cumhuriyeti kuranlar hani bazı köyler var sirf Allah diye diye şehit olanlar işte onlarında belki şimdi kemikleri sızlıyordur bilzer ne için şehit olduk diye. Gecmişimizden utanır olmuşuz. Anlıyorumki bizim tarihimiz 1923 de yeniden yazılmış ondan öncesi ne atamız ne ecdadımız. 1923 den sonra 5 koldan başka seneryolar daha yazilmiş Cumhuriyeti param parça asıl o zaman yapmışız anlayamamışız.

Bu saatden sonra kimse demokrasiden insan haklarından bahsetmesin. Sizlerin hakları var bizlerin yok sizler insansınız bizler degiliz mitingi amacına ulaşmış memleket büyük bir kaos ortamanına sürüklenmiştir. Herkez silahlarını hazırlasın çok istediginiz çok istediklerini Texas maceralarımız başlayacak gibi.
 

deniz20

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2007
Mesajlar
108
Reaction score
0
BUDA BENIM GORUSUM

Solculari yuruyusu basarili gecmistir.Unutmayin bu ulke 73 milyondur yeni secimlerde sol partilerin toplam oyu %30 gecmeyecektir.Halkin sectiklerini icine sindirememektedir.Baska seylerden medet ummaktadirBu hukumet 5 seneden beri vardir.Hic bir savci laiklik konusunda her hangi bir suc duyurusu bulunmamistir.Lutfen hakaret etmeden fikirlenizi soyleyin
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
Başbakan'ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığının tartışıldığı bu günlerde bir kez daha geriye dönüp bakma ihtiyacını duyanlar için küçük bir hatırlatma.

Henüz 1980'li yıllarda Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk ve Cumhuriyet rejimine karşı etmiş olduğu yemin:
*"Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim, Allah’ım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim." Recep Tayyib ERDOĞAN RTE - 1994-2006 Belediye Başkanlığı Döneminde "Elhamdülillah şeriatçıyız" (21.11.1994 Milliyet)


*"Yılbaşına karşıyım" (19.12.1994 Sabah)
*"Ben tekkeye değil dergaha gittim" (22.1.1997 Gözcü)
*"Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok" (12.5.1994 Hürriyet)
*"Her 10 Kasım'da yaygara kopartılıyor" (14.11.1994 Hürriyet)
*"İçki yasaklansın" (1.5.1996 Hürriyet)
*"İstanbul'u Medine yapacağız" (Akis) "Bütün okullar İmam Hatip yapılacak"
(17.9.1994 Cumhuriyet) "Sarık operasyonu çok komik" (15.5.1995 Sabah)
*"Yeşil (kaldırım rengi) medeniyettir" (25.6.1994)
*"Sadece imamlar resmi nikah kıysın" (9.5.1995 Milliyet)
*"Ben Millet Meclisi'nin de dua ile açılmasından yanayım"(8.1.1996 Milliyet)
(Belediye Başkanlığı döneminde Belediye meclisinin her açılışı İstiklal Marşı yerine Kuran okunarak yapılmıştır. Yine böyle bir dualı açılıştan sonra bunu söylüyor.) "Ben İstanbul'un imamıyım" (8.1.1995 Hürriyet)
*"Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür" (6.3.1996 Hürriyet)
*"Milli Piyango zulümdür" (29.9.1994 Hürriyet)
*"Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız" (1.7.1994)
*"Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır" (5.2.1996 Akit)

*"Türkiye kendine din olarak Kemalizm’i almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir..." "Türkiye'nin yarınında artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur. Kemalizm’in yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam'ın etkileridir. Her şey ona göre belirlenir."
* "Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer, müminler askerimizdir." "Demokrasi bizim için bir amaç değil, araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız." "Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz."

Dinci bir miting sırasında halka sesleniyor: "Yolumuzun ortasında inek oturmuş, yolumuzu kapatıyor, menzile ulaşmamızı engelliyor. İneği yolumuzdan önce lafla, usul usul, sonra evvelallah sizlerin yardımıyla, artık nasıl olursa, nasıl denk gelirse kaldıracağız." (İnek olarak Laik Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini kastediyor.)
O dönem yanında olduğu Erbakan hocasının "kanlı mı olacak, kansız mı" söylemini bir başka şekilde seslendiriyor.
"Türkiye'yi eyaletlere bölmek lazım. Merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir. Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır." (PKK gibi bölücülerle aynı söylem)
*"Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz." "Referansımız İslam’dır. Tek hedefimiz İslam devletidir."

*"Sen "Ne mutlu Türküm diyene" dersen, onun da "Ne mutlu Kürdüm" deme hakkı vardır.

*"1.5 milyarlık İslam alemi, Müslüman milletimizin ayağa kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kalkacağız, bu ayaklanma başlayacak."
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan,Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır."

Başbakan olduktan sonra
*"Türkiye'yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Her şeyi pazarlar satarız, parayı veren düdüğü çalar."
*"Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabii ki gidecek be."
"Kadın nereye isterse oturur, Sana ne yaa! Ayıp yaa!" (Kars'ta AKP toplantısında kadınlarla erkeklerin ayrı yerlerde oturtulmasını eleştiren gazeteciye)

*"Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Sen ne kadar maaş alıyorsun?" (Almanya Başbakanı'na)

"Türkiye'de Kürt sorunu vardır. Bunu Türkiyelilik kavramıyla çözmeliyiz. Türkiyeli kimliği her vatandaşın üst kimliği olmalı,Türk kavramı da alt kimlik olarak değerlendirilmelidir. İsteyen isterse yine ben Türküm derse desin." (Diyarbakır'da halka yaptığı konuşmada alt üst kimlik tartışmasıyla Türk kimliğini de Ermeni, Rum, Kürt gibi alt kimlik olarak gösteriyor.) PKK ile aynı söyleme giriyor.

"PKK'nın cenaze töreninde bayrağını açması da, F-16'ların alçaktan uçuş yapması da yanlış. İki tarafında yaptığı yanlış" (PKK terör örgütü ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni aynı kefeye koyuyor, kendince her iki tarafa da eşit yaklaşıyor. )

"Suriye'yi Lübnan'dan çıkardıkları gibi, bizi de Kıbrıs'tan çıkartırlar. Birileri bize çık der, kuzu kuzu çıkarız."
"Ben Müslüman’ım diyenin aynı zamanda laik’im demesi mümkün değil" "Fazla içmedin değil mi? Ağzın içki kokuyor." (Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi'ne)

"Dur dinle be!.. Dur dinle!.. 9 ay 10 gün be!.." (Seçim konuşmaları sırasında vatandaşa)
"Yahu, bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak." (Erzurum'da çiftçilere sesleniyor)
"Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek, bu ulemanın işidir. Ulema ne diyorsa o olur." (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne) (Danıştay'ın türban kararı konusunda)
"Efendi sen kim oluyorsun, buna mecelle (şeriat hukuku) karar verir" (Bir kaç hafta sonra işareti alan şeriatçı bir terörist Danıştay'ı bastı ve türban kararı veren Danıştay üyelerini silahla taradı, Danıştay üyesi bir hakimi öldürdü.)
"Sallamaa.., elini kolunu sallamaa.., her yerin oynuyor be!" (Muhalefet milletvekiline)
"ABD'de özgürlük anlayışı var ama benim ülkemde yok" (Benim ülkem özgür değil diye, ABD gezisinde ülkesini Amerikalılara şikayet ediyor.)
"Ulan terbiyesizlik yapma! Artistlik yapma ulan! Hadi ananı da al git burdan" (Mersin'de bir vatandaşa)
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yüzlerce atamanın vekaletlerle yürütülmesi konusunda: "Biz hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz. Mecelle'de (şeriat hukuku) böyle bir kaide var." "
Ne konuşacam ben o kadınla yahu!" (Şehit annesine) "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" ( Şehit yakınlarına)
"Söyleyin şu sahtekâra ne istiyormuş" (Almanya'da bir gurbetçi için söylüyor) Bu lafı söylediği toplantıda salondaki vatandaşlaraTürkiye Cumhuriyeti'nin Büyükelçisi'ni yuhalatıyor.

"Burası (kafasını göstererek) basmıyor. Hayatında iki koyun gütmediği için bunu kavrayamıyor." (YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç'e)
"Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, Ona kendime inandığım gibi inanıyorum." (Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında)
"Onları hoplatacağım." (Terörist El Kadı'yı eleştiren muhalefet üyeleri ve gazetecilere) PKK ateşkes kararı verince:
"Biz de durduk yerde onlara operasyon yapmayız" (PKK'yı muhatap alıyor ve ateşkes kararlarına jest yaparak karşılık veriyor.)
"Neyseki, yaşına başına saygı duyuyorum. Ağzı olan konuşuyor be!" (Kıbrıs davasının 50 yıllık lideri Rauf Denktaş'a)
"Ulusalmış, milliyetçiymiş, Ne milliyetçisi yahu, Bunlardan olsa olsa saman milliyetçisi olur."
"Sanki maçta gibi bağırıp çağırıyorlar, (Türkiye laiktir, laik kalacak) diye, bunlar hoş şeyler değil." (AKP Genel Kongresinde) . Şerefsizler . Bizim çocuklar aç mı kalsın be! . Kes ulan sesini . Sana üç nokta koyarım . Otur ulan oturduğun yerde, her şeye burnunu sokma

Ve diğerleri; 2002 seçimlerinden hemen önce ve Başbakan olunca: "Ben gelişerek değiştim." Başbakanlığının 4. yılında: "Ben hiçbir zaman değişmedim. İslami fikirler değişmez." Recep Tayyip Erdoğan'ın son 12 yılda hem Belediye Başkanlığı döneminde, hem de Başbakanlığı sırasında söylediği yukarıdaki laflarına bakınca; 1980'li yıllarda yaptığı yeminine harfiyen sadık kaldığını ve yeminini gerçekleştirme yolunda tüm gücüyle çalıştığını görmemek için herhalde ya kör olmak, ya da Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olmak gerekiyor. "Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır." (5.2.1996 Akit)
 

Priapos

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
2,241
Reaction score
2
Konum
Eskişehir
Arkadaşlar Gözününzün Önüne Getirin O Fotoğrafı...
Bir Şeriat Liderinin Önünde Diz Çökmemişmiydi O Kişi.
O şeriat Lideri Yargılanmamışmıydı Atatürk'e Küfür Etmekten.

DAHA NE SEBEP ARIYORSUNUZ.

Uykudaki HALK Uyandı Artık.
İnsanlar YETER demek için Döküldü Artık Sokaklara.
Sözde Değil ÖZDE dedi Artık Genel kurmay Başkanı.
Yüce Millet Meclisi Başkanımız'ın Bir Sözü : Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı'nın Geçmişi Kirlidir.Onun Peşinden Yürüyecek Olanlar Bir kez Daha Düşünmelidir.

Bu Cümleleri alıntı yaparak bir cümle kuracağım : Madem geçmişe bu kadar önem veriyoruz.O zaman Herkesin Geçmişi Dökülsün Ortaya...
 

Mepring

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Şubat 2007
Mesajlar
350
Reaction score
0
Arkadaşlar Gözününzün Önüne Getirin O Fotoğrafı...
Bir Şeriat Liderinin Önünde Diz Çökmemişmiydi O Kişi.
O şeriat Lideri Yargılanmamışmıydı Atatürk'e Küfür Etmekten.

DAHA NE SEBEP ARIYORSUNUZ.

Uykudaki HALK Uyandı Artık.
İnsanlar YETER demek için Döküldü Artık Sokaklara.
Sözde Değil ÖZDE dedi Artık Genel kurmay Başkanı.
Yüce Millet Meclisi Başkanımız'ın Bir Sözü : Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı'nın Geçmişi Kirlidir.Onun Peşinden Yürüyecek Olanlar Bir kez Daha Düşünmelidir.

Bu Cümleleri alıntı yaparak bir cümle kuracağım : Madem geçmişe bu kadar önem veriyoruz.O zaman Herkesin Geçmişi Dökülsün Ortaya...


Dökülsün Şeriat demek Allahın kanunu demek kendi kendinize Şeriatin ne oldugunu bilmeden yazıp çizmeyin. Tarikatçı ise o sahıs o cercevede tartışın.

Ben çok sakallı sarıklı gördüm geçmişimde padişahların laları sarıklı sakallı idi. Padişahlar öyle idi. dedemde sakallı ceddinizin sakalından utanıyorsanız diyecek bişi yok. Tabi o Sakallılar gerici hepsi 1923 Cumhuriyetin ilanında neden sakallarınızı kesin meclise girin denilmedi? neden o zaman başı kapalı sakallılara laf söylenmedi. Tabi cünkü bu memleketi kurtaran savasan anadolu insani cüppeli sakallı sarıklı idi o yüzden gecin bu işleri. Siz şimdi biz sizleri kullandık işimiz bittimi demek istiyorsunuz bumu demokrasi.
 

Priapos

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
2,241
Reaction score
2
Konum
Eskişehir
Dökülsün Şeriat demek Allahın kanunu demek kendi kendinize Şeriatin ne oldugunu bilmeden yazıp çizmeyin. Tarikatçı ise o sahıs o cercevede tartışın.

Ben çok sakallı sarıklı gördüm geçmişimde padişahların laları sarıklı sakallı idi. Padişahlar öyle idi. dedemde sakallı ceddinizin sakalından utanıyorsanız diyecek bişi yok. Tabi o Sakallılar gerici hepsi 1923 Cumhuriyetin ilanında neden sakallarınızı kesin meclise girin denilmedi? neden o zaman başı kapalı sakallılara laf söylenmedi. Tabi cünkü bu memleketi kurtaran savasan anadolu insani cüppeli sakallı sarıklı idi o yüzden gecin bu işleri. Siz şimdi biz sizleri kullandık işimiz bittimi demek istiyorsunuz bumu demokrasi.

Sen O Yazıdan Bunu mu Çıkardın ? ... Benim Dedemde Sakallı, Ayrıca Ezan da Okuyor Bir Camide. Hatta hatta Yeri Geldiğinde Vaaz Bile verir..Dayım : Doğu da Sen Evinde Rahat uyu Diye Savaşırken Bir Şerefsiz Keleş mermisiyle şehit oldu..

Diğer Dedem ... 10 Yıl önce Vefat Etti. Dedem de Babam Gibi orduya Yıllarca Hizmet Etmiş ve Şanlı Türk Bayrağının Altında Şerefiyle Emekli Olmuştur.Tıpkı babam ve Amcam Gibi..

Ancak iki Dedem de Bu Güne kadar Hiç ATATÜRK'e küfretmedi. Birisi Vatan Sağolsun Dedi 25 Yaşındaki Oğlunu şehit Verdi.Diğeri 2 oğlunu da kendisi Gibi Ordu Personeli Yaptı.. İş Cübbeyle yada ordu üniformasıyla Bitmiyor Arkadaşım. Ne dayım , Ne Amcam ne de babam Cumhuriyet için o Koltuğa Atalarına küfreden Birisinin Önünde Diz çökmüş Birisi otursun Diye Savaşmadı.
Şimdi Topla Kafanı Birkaç Kere oku öyle Yorum Yap.
 

Caesar

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
1,894
Reaction score
7
Dökülsün Şeriat demek Allahın kanunu demek kendi kendinize Şeriatin ne oldugunu bilmeden yazıp çizmeyin. Tarikatçı ise o sahıs o cercevede tartışın.

Ben çok sakallı sarıklı gördüm geçmişimde padişahların laları sarıklı sakallı idi. Padişahlar öyle idi. dedemde sakallı ceddinizin sakalından utanıyorsanız diyecek bişi yok. Tabi o Sakallılar gerici hepsi 1923 Cumhuriyetin ilanında neden sakallarınızı kesin meclise girin denilmedi? neden o zaman başı kapalı sakallılara laf söylenmedi. Tabi cünkü bu memleketi kurtaran savasan anadolu insani cüppeli sakallı sarıklı idi o yüzden gecin bu işleri. Siz şimdi biz sizleri kullandık işimiz bittimi demek istiyorsunuz bumu demokrasi.

Saçma sapan konuşma o dediğin yıllarda "Halifelik kalkacak" da dendi ve kalktı bu uğurda istiklal mahkemeleri kurulup bir çok kelle de gitti. Al kitap oku, milletin arkasını temizlemeye calışmaya benzemez bu konular
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
Dökülsün Şeriat demek Allahın kanunu demek kendi kendinize Şeriatin ne oldugunu bilmeden yazıp çizmeyin. Tarikatçı ise o sahıs o cercevede tartışın.

Ben çok sakallı sarıklı gördüm geçmişimde padişahların laları sarıklı sakallı idi. Padişahlar öyle idi. dedemde sakallı ceddinizin sakalından utanıyorsanız diyecek bişi yok. Tabi o Sakallılar gerici hepsi 1923 Cumhuriyetin ilanında neden sakallarınızı kesin meclise girin denilmedi? neden o zaman başı kapalı sakallılara laf söylenmedi. Tabi cünkü bu memleketi kurtaran savasan anadolu insani cüppeli sakallı sarıklı idi o yüzden gecin bu işleri. Siz şimdi biz sizleri kullandık işimiz bittimi demek istiyorsunuz bumu demokrasi.
bunlar bizi yarın ,tarihte ayan beyan belli olan arapların, osmanlı'yı arkadan vurması gibi vurabilirler,, dikkat ediniz..her lafı başka yere çekebilirler , işlerine geldiği gibi yorumlarlar..
 

favorites

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Aralık 2005
Mesajlar
4,812
Reaction score
2
Konum
Turkiye
bu başlığa inatla yazmayacağım. karar verdim kendi kendime:)
Tokat atıldı dün. 500 bin kişi ve o meydana gidemeyip canı gönülden destekleyen 50 milyon kişi daha vardı..
 

deniz20

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2007
Mesajlar
108
Reaction score
0
Buda istatistikler
2001
Gayri Safi Milli Hasila ( milyar $) 143
Kisi Basina gelir ( $ ) 2.100
Butce acigi GSMH (%) 16,5
Net kamu borc stoku GSMH (%) 97
Tufe enflasyon (%) 68,5
Ihracat (milyar $) 34
Ithalat (milyar $) 39
Cari acik GSMH % 2.4
Issizlik(%) 14
Reel Faizler (%) 36

2006
Gayri Safi Milli Hasila ( milyar $) 400
Kisi Basina gelir ( $ ) 5.400
Butce acigi GSMH (%) 0,7
Net kamu borc stoku GSMH (%) 44
Tufe enflasyon (%) 9,6
Ihracat (milyar $) 86
Ithalat (milyar $) 132
Cari acik GSMH % -7.8
Issizlik(%) 9.8
Reel Faizler (%) 10
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst