98 evet.. 98..
sertaç'ı sevmiyordum, ona benzer bi site vardı cipil.com du herhalde birde toplist furyaları vardı o zama egzos.cjb.net vardı belki hatırlarsınız..
1000 tane üyesi falan vardı.. Böyle karabasan siteleri hiç sevmezdim, çok büyük projelerde bulundum ben hiç küçük projem olmasını istemezdim herşeyin prof. olmasını istiyordum hep.. Domain en iyi yerden alınmalı, host en iyisi olmalıydı.. Sonra çook büyük tabir edilen siteler falan filan en son 2003 yıllarında tenhaya çekilip eğlenmeye karar verdim sonra bir iki ufak site kurdum.. Farklı kimliklere büründüm.Farklı isimler falan... Amatör gibi gözükmek prof. olmaktan çok daha eğlenceli idi.. sessiz sakin takılmayı sevdim.. Tembellikten olsa gerek..
o zamanlar unix, linux falan dediğim zaman gülüyorlardı bu 2000 yıllarında 18 yaşındaki çocuğa linuxdan bahsettiğim adamlar "hö" "hüngk" gibi tepkiler veriyorlardı şimdi birer birer unix admin olmuşlar, saygın kişiler
, ben yokum aralarında....
IRC'de çok zaman kaybettim evet.. Ağabeyim superonline bilgi işleminde olduğu için o zamanlar irc'de ego tatmininde üstümüze yoktu, yukarda yazan nsbil arkadaşımda geçen tesadüfü nette karşılaştık oda pek sevmiyor artık irc işlerini.. Prizma'nın irc sorumlusu idi, şimdi herkesin dillerine destan olan ConferenceRoom irc yazılımı ile yönetiliyordu 99 yılında yalnız bir servis aktif değildi, ve o servisi aktif etmek için eşşek yükü ile para almıştım prizmadan o arkadaş hatırlıyordur belki.. Sonra SOL'da 16 haizran 2001 yılına kadar IRC sorumluluğu falan.. Ne kadar popülerdikde değerini bilmiyormuşuz, şimdi öyle popüler olsam popstarım diye ortalarda nara atacağım
IRC'yi hiç sevmedim hiçde sevmeyeceğim, neden o kadar çok zaman kaybetmişimki.. Ovetto ve Maxim'i çok iyi anlıyorum.. Sevgiler gönderiyorum.. Hepinizi seviyorum..
Sonra