İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

eski webmaster'lar dan kimler burada

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1999 - 2000 yıllarında ilk deneyimlerle başladım. ilk 5 aydan sonra profesyonelliğe ilk adımı attım :) ilk önce www.yunuscuk.com la başladım eskilerden hatırlayanlar varmı bilmem. :) ondan sonra www.eyunus.com la devam ettim. sertac.com o zamanların en moda sitesiydi kendi resimlerini felan yayınlıyordu. banada bir özenti geldi ve bu işi dahada ilerlettim. işte şimdi 10 dan fazla domaine sahibim. eski günleri anlatmak isterdim uzun uzun ama uzatıncada okuması zor oluyor şahsen ben uzun yazıları okumadan geçiyorum :)

N

nsbil

Misafir
xmlsr' Alıntı:
98 evet.. 98..
sertaç'ı sevmiyordum, ona benzer bi site vardı cipil.com du herhalde birde toplist furyaları vardı o zama egzos.cjb.net vardı belki hatırlarsınız.. :) 1000 tane üyesi falan vardı.. Böyle karabasan siteleri hiç sevmezdim, çok büyük projelerde bulundum ben hiç küçük projem olmasını istemezdim herşeyin prof. olmasını istiyordum hep.. Domain en iyi yerden alınmalı, host en iyisi olmalıydı.. Sonra çook büyük tabir edilen siteler falan filan en son 2003 yıllarında tenhaya çekilip eğlenmeye karar verdim sonra bir iki ufak site kurdum.. Farklı kimliklere büründüm.Farklı isimler falan... Amatör gibi gözükmek prof. olmaktan çok daha eğlenceli idi.. sessiz sakin takılmayı sevdim.. Tembellikten olsa gerek..

o zamanlar unix, linux falan dediğim zaman gülüyorlardı bu 2000 yıllarında 18 yaşındaki çocuğa linuxdan bahsettiğim adamlar "hö" "hüngk" gibi tepkiler veriyorlardı şimdi birer birer unix admin olmuşlar, saygın kişiler:), ben yokum aralarında....

IRC'de çok zaman kaybettim evet.. Ağabeyim superonline bilgi işleminde olduğu için o zamanlar irc'de ego tatmininde üstümüze yoktu, yukarda yazan nsbil arkadaşımda geçen tesadüfü nette karşılaştık oda pek sevmiyor artık irc işlerini.. Prizma'nın irc sorumlusu idi, şimdi herkesin dillerine destan olan ConferenceRoom irc yazılımı ile yönetiliyordu 99 yılında yalnız bir servis aktif değildi, ve o servisi aktif etmek için eşşek yükü ile para almıştım prizmadan o arkadaş hatırlıyordur belki.. Sonra SOL'da 16 haizran 2001 yılına kadar IRC sorumluluğu falan.. Ne kadar popülerdikde değerini bilmiyormuşuz, şimdi öyle popüler olsam popstarım diye ortalarda nara atacağım :)IRC'yi hiç sevmedim hiçde sevmeyeceğim, neden o kadar çok zaman kaybetmişimki.. Ovetto ve Maxim'i çok iyi anlıyorum.. Sevgiler gönderiyorum.. Hepinizi seviyorum..

Sonra

hafizana hayranim dogrusu.. ne gunlerdi ya.. bosa kovalamisiz. yani irc isi bencede artik bos is.. yani ordan gelicek paraya bile lanet olsun.. bos yani bundan oncede sonrada bana gore bos insan yurdu demek gerek. sohbet etmek icin bile artik kullanilmaz hale geldi.. bos bos bos... hehe :) anlatsak destan yazariz da bosver degmez xmlsr.. sevgiler..

P

postmodern

Misafir
Sertaç :) Kazanamadı şahidim. 3-5 bin dolar arası bişey aldı. Ama CJ yi Tr da tanıtan adamlardan biridir. Hatırlattığın için sağol analım.

M

muzikportal

Misafir
1997 de raksnet te irc e başladım. 98'de scriptlerle, sanırım 99 da inveter ile bütün serverlara dalmaya reklam atmaya başladım :) Nickim : iLLeDeSeN 'di. Çok güzel zaman geçiyordu. Bu sıralar webchat ile server doldurmak modaydı. O zamanlar tabi toplist nedir bilmiyorum bilseydim eklerdim ve bi dünya user kazanırdım. Şimdi chatholdingim olurdu. Değişik günlerdeki toplam 30 saat reklamla 40.000 user bağladığımı biliyorum. Bütün dünya serverlarına reklam atıyordum. 2000 yılında amatörce hazırlamaya başladım. Chat çok zamanımı aldı şimdi açmıyorum bile tamemen boş birşey. Boş zaman kaybı. 2003 de kendimi geliştirmeye ve professionalliğe ilk adımlarımı attım. İlk sitemi freeservers'dan almıştım. Aşırı modaydı 8m.com siteler. Chat-World.8m.net ilk sitem. freeservers aşırı reklamdan elimden almıştı siteyi.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Madem yaslar ortaya cikiyor, members.xoom.com a dahi gelmeden cok onceleri, buralarda internetler yok iken hatta, 386 prosesorlerle, 2400 kbps (yaziyla ikibindortyuz) modemden sehir ici telefonlarin uzerine kurulan BBS'lere baglanirdik. Turkiye capinda en buyuk mesajlasma agi HiTNeT (Hi Turkiye Net) vardi. Wolverine'le mesajlari ceker, mavi unix ekraninda yuzunu gormedigimiz insanlarla mesaj alis verisi yapardik. Fezaya cikmak gibi birseydi. 14.4 kbps modemimizi alinca biz de bilgisayarimiza Remote Access, Maximus kurduk, artik bizim bilgisayarimiza da insanlar telefonla baglaniyor, tanimadiklari insanlara mesajlar gonderiyordu. Ankara'da ADA BBS vardi, 8 hatli, vay be dedik 8 telefon hatti var hepsini network yapmislar, 250-300 megabyte absürt resim arsivi vardi, hareketsiz goruntuleri indiriyordu insanlar, bilgisayar dunyasinda devrimdi. O Ada buyudu sonra Ada-net oldu. Robotiks, Sentinel, Beygir, Neverland...Wolverine'i yazan eksisozluk'u yazdi. Hersey degisti, modemden gelen telefon sesi artik yoktu, mavi dos ekranindan mesaj yazmak da yoktu. Bir resimi 4 dakikada indirmek, ay sonunda gelen milyonlarca telefon faturasi da yoktu. System operatoruyle karsilikli chat yaptigin ilk anda, birebir cevrimici nasil birbirimizle iletesebiliyoruzun saskinligi da kalmamisti. Hayatimiz renklendi, internet geldi. Bir gun geldiginde, bu gun yaptiklarimiza da bu sekilde bakiyor olacagiz. Vaktimiz varken gecmis gecerken yanimiza alamadigimiz bir kac parca esyayi bugun elimizden kacirmayalim.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
muzikportal,
ben de zamanında irc-mirc masterdım. 1996-2000 yıllarında. ExTReME` olarak dalnette ün saldım. IRC Inviterlarıma borçluyum bugünki durumumu.

1998 de başladım cjb.net lerle. cj.com u cjb.net domainlerim ile hile yaparak soyup soğana çevirdim. İlk domainim uslanmaz.com . ilk gözağrımı yakında yine eski potansiyeline taşıyacağım :)

Bu arada ben Sertaç ın yüksek meblağlı bir kaç çekini gördüm. iyi para kazandı. O zamanlar ODTÜ Endistüri de okuyordu sanırım. Bilgisayar Müh. de olabilir ama ODTÜ ve çok sağlam bir bölümdü. Yani artık siteymiş sponsormuş falan bunlara ihtiyacı da yok adamın :)

M

muzikportal

Misafir
Bende MavraHane.CoM un reklamını çok yaptım. Belki hatırlarsınız görmüşseniz. Güzeldi herşey. Cj.com bana göndermemişti parayı. Ben yüksekten uçmuştum. 4.000 $ kazanmıştım. Aç gözlülük işte. Inveter ve chati bırakalı 4 yıl oldu. Hiç kullanmadım sonra. Arada bir bakıyorum sarmıyor geri kapatıyorum. Ama herşeyi zamanında yaşamak güzeldi. Zaten chattede son 4 yıldır muhabbet olmuyor. Tad vermiyor :)

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
muzikportal,

aynen öyle. chat falan yaptığım yok 5-6 yıldır. ben de 2000 yılında bıraktım irc işlerini. eskiler çağırdımı gidiyorum büyük kanallarda op olacaksam. mirc öldü. msn şu an tek tadım. ircde başta kanal reklamı yapıyodum. sonra extreme.cjb.net nefis.cjb.net falan derken uslanmaz.com büyüyüverdi.

cj.com bana tren düdüğü bile yolladı bir teşekkür mektubuyla :) ben abartmadım o kadar. 500-600$ larda bırakıyordum.

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uslanmaz' Alıntı:
muzikportal,

aynen öyle. chat falan yaptığım yok 5-6 yıldır. ben de 2000 yılında bıraktım irc işlerini. eskiler çağırdımı gidiyorum büyük kanallarda op olacaksam. mirc öldü. msn şu an tek tadım. ircde başta kanal reklamı yapıyodum. sonra extreme.cjb.net nefis.cjb.net falan derken uslanmaz.com büyüyüverdi.

cj.com bana tren düdüğü bile yolladı bir teşekkür mektubuyla :) ben abartmadım o kadar. 500-600$ larda bırakıyordum.

o düdüğe ben de üfledim ama bana gelmemişti :) adamlar çok değer veriyorlar ortaklarına :)

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uslanmaz' Alıntı:
muzikportal,

demek ki 500-600 de bırakanlara düdük gönderiyorlardı.. cj.com biz Türklerden çok şey öğrenmiştir gerçekten :)
ama öğrendiyi en önemli şey sanırım "Türklere güvenmemek" ve gerçekten bunu öğrenmelerinde katkımın olması şu anda beni çok üzüyor. (günah çıkartmak gibi oldu ya napalım yalan mı söyleyelim)

yani sedo, adsense,updated, adbrite vs.. kapılarını kapatmayalım arkadaşlar..

saygılar...

yakese

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende 99 furyasında bu işe girdim ilk başta salak salak resimler hikayeler koyduk sonraları mygool.com geldi spor sitesi yaptık sonra universepress.net ile haber sitesi zamanla domainler arttı şimdi 54 domainim var kullandıklarım sattıklarım oldu ama voleyi worldnews de vurdum ondan sonrada öyle baba domainim olmadı ama güzeldi herşey ilk merakım hosta tek dosya koydum ama çalışmıyo neden di cevap hazır:) index.html değildi adı:))
o günler güzeldi

M

muzikportal

Misafir
Ya ben öyle hile yapmadım. Popup açıyordum sadece. Ama web e yeni başlamışım o zamanlar. Site free. kimse mail atıp veya kanala gelip bu yaptığın yanlış demedi. Cj.com ingilizce. Bir sürü yazı yazıyor. Ben o zamanlar 14 -15 yaşlarındayım. Nerden bilebilirimki ne yazıyor kuralları ne? Ama hesabımda para birikiyordu. Birikti birikti sonra sildiler beni. Check gelmemişti. Bu ilk tecrübem.

Uslanmaz seninde geçmişin çok parlakmış :)

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ahahaha :)

her türlü katakulliyi öğrendim o zamanlar. bol bol da hile yaptım. son 3 senedir hile yapmıyorum. bazı pis işlere bulaştım para kazanıcam diye. yanlış anlaşılmasın kimseyi kazıklamadım. çok iyi kazandım da. uzun süredir güzel güzel legal yollardan paramı kazanıyorum. artık olgunlaştık tabi. daha ciddi ve uzun vadeli projeler çıkıyor.

intibah

eksiksiz.com
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
moon700 cjb.net adresinde ilk kişisel sitemi açtım sene muhtemelen 1997. Günlük 1500-2000 tekil hitim vardı belki inanmayacaksınız ama. Bugünkü kafamız olsaydı voleyi vurmuştuk. O zaman öğretmen değilde öğrenciydim :) Web işinden anlayan da her köşe başında yoktu... Site sahibi olmak çette iyi hava yapmamıza vesile oluyordu :)))

Sene 2000 de başladığım amatör site porojelerini nuke ile tanışmamla birlikte hafiften profeşınıla taşıdım. Goto.com batmadan önce toplam 500 dolarlık 3 çek aldım. Fekat 1500 dolarda masrafım olmuştur :) Eydiiessel yoktu malumunuz.

Birde kitapyurdumdan bol miktarda kitap aldığımı bilirim... tabiki beleş :))
E şimdi ne yapyırsun hocam derseniz yaz tatillerinde bişeyler yapabiliyoruz. Yoksa işten güçten zaman bulupta web teknolojilerinde ileri gitmek zor..

Bugün geçmişte olduğu gibi sadece sponsor içerikli sitelerle uğraşmıyorum. Hatta sitelerde sponsor kelimesi bile geçmez :) Burada sitelerinin adreslerini vermeyenlere inat ben veriyim bari :))

www.ogretmen.tv
www.kitapyurdum.com
www.dinlence.com
www.basinyayin.net
www.ilgin.net

Şu an üzerinde çalıştığım siteler... Askerlik dönüşü yeni projelerim var. Tüm webmaster arkadaşlara aklıbaşında çalışmalarında başarılar....

C

cappytoi

Misafir
ben de 7 senedir uğraşıorm bu olayla :)
im.gen.tr fiks sitem :)

M

muzikportal

Misafir
Ben zevk için yaptım. İllegal yol veya para felan bakmadım hiç. Bir kere popupla denedim işte olmadı. Uğraşmadım bidaha. Chatte server doldurma muhabbeti, Geyik felan geçti zaman. Şimdi site hazırlıyorum. Kendi sitelerimle uğraşıyorum. Bilgisayarla uğraşıyorum.

Y

yaBgu

Misafir
2000'den beri ilgileniyorum..
ilk sitem www.alpmer.cjb.net ti show tv'de bir zamanlar online show adlı bir program vardı orada 1 hafta birinci seçilmiştim :p

sanalcafe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
98- 99 sanalberk.itgo.com ve darksanal.com
99 dan sonra sanalcafe.net :)

M

murme

Misafir
Since 1997

banada düdük yolladilar :D hatirlarim o düdügü 97den beri bende web işindeyim arkadaşlar

ilk sitem http://members.xoom.com/mkaragoz

daha sonra perl ile yaptigim hypermart ve virtualave de host edilen toplistler ve kisisel siteler bunu izledi :D hey gidi hey

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.