Şimdi şöyle birşey var. Forum çok sakin ama çok düzeyli. Kimse kimseyle kavga etmiyor, tartışma çıkmıyor. İsteyen istediğini er ya da geç alıyor.
Evet çok sessiz forum. Misal ben bugün saat 2'de kapattım bilgisayarı. Ve yaklaşık yarım saat önce açtım baktım yeni mesajlara. Toplamda 10-15 konu var. Bu kadar geçmişi olan bir site için, bu kadar kaliteli üyeleri, ortamı olan bir site için çok çok az.
R10'a da takılıyorum.Şu ayrılma muhabbetleri zamanına yetişemedim. Yani r10'un kurulma muhabbetine. Çünkü webmaster geçmişim pek yok.
Dolayısıyla r10'a karşı hiçbir önyargım yok. Ne iyinet'e, ne r10'a. İlk önce iyinet'e üye oldum. 1-2 ay sonra r10'a.
Baktığınız zaman r10 iyinet'ten daha canlı. Temasıyla olsun, açılan konularla olsun, çevrimiçi listesiyle olsun, yapılan aktivitelerle olsun. Sanırım bunu tartışmaya gerek yok, herkes bunun farkında.
Ama olayın bir de iç yüzü var. Orda yapılan yorumlar, yapılan tartışmalar çok saçma. Profesyonelliğe aykırı. Ben iyinet'te böyle birşey görmedim.
İyinette şu var; az konu açılıyor, ama öz konu açılıyor. Az yorum yapılıyor, ama öz yorum yapılıyor. Bu forumda gereksiz hiçbir şey göremezsiniz. Tam bir webmaster forumu.
Eksik olan tek şey hareketlilik, konu sayısı, çevrimiçi sayısı gibi şeyler.
Sakın yanlış anlamayın, r10'la iyineti kıyaslamak amacıyla söylemedim. Sadece r10 hakkında kafamda birikmiş cümleleri söyledim.
Hangisi derseniz; tabii ki iyinet. Ben bu sessizliğe aşığım