M
mavidusler
Misafir
"Aşk; karşındakini bulunmaz hint kumaşı sanmanla ne mal olduğunu anlaman arasında geçen süredir."
baybars' Alıntı:Eee okudun sonuç ne şimdi
Gamend' Alıntı:İş abazan olmaya kalırsa, aşk temasını pencereden atmak lazım.
en güzel acı da o platonik aşk acısı ve insana öyle şeyler yaptırır ki o .. aşk ve sevmek dünyanın en güzel duyguları ister platonik olsun ister karşılıklı olsun. tabi ikisinin de yeri farklı.
aşk acısı çok güzeldir. ileride çok ararsınız
ben ciddi olarak herkese tavsiye ediyorum.
zaten "aşkta mantık olmaz
Bence aşk diye bir şey varsa bunun tek türü vardır.. oda platonik aşk.. gerisini aşk olarak nitelendirmiyorum.. Karşılıklı olan sevgidir..paylaşmaktır en güzeli de budur ama platonik aşkın insan bünyesine verdiği acıyı,zevki,isteği vs vermez. Platonik aşk dediğimiz durumda da asıl olan insanın doğasındaki elde etme dürtüsüdür.. Edemeyince neler çekildiğini olduğu sanırım çoğumuz hormanlar salgılayarak dolasirken birden psikolojik olarak çöküş durumlarını lise yıllarından hatırlar
madem konuyu derinleştiriyoruz sosyolojik vs durumlara giriyoruz.. türk toplumunun erkeklerine- bayanlarına de değinmek lazım sanırım..
çevremdekilerden gördüklerimden yola çıkarak diyorum. Türkiye'de bir erkeğin bir kadın için "aşığım" demesi .. o kadının 3gün sempatik tavırlar sergileyip,tabiri caizse "cilve" yapmasıyla oluşabilir. O kadar sevgiye,ilgiye aç bi toplumuz ki bu yüzden hep yanlış evlilikler.. ilk sevdiği kızdan kopamayan "psikopata bağlayan" insanlar tonla.. Bu hormonlara bağlı değil büyüme tarzına,aileye,büyüdüğü dönemdeki çevresine,insan ilişkilerine bağlı. Kızlara normal insan gözüyle bakamıyoruz, onların gözümüzdeki yerleri hatta vasıfları kız olmaları.. bir ayrıcalık sanki.
birde kızların artık kendilerini tüm erkeklerin onlarin peşinden koşuyor gibi görmesi,en ufak bir sempatik sıcak bi yaklaşımda direk bana mı sulanıyor acaba diye düşünmeleri cidden insanın canını sıkıyor..
hatta şöyle bir örnek vereyim.. ben öğrenciyim ve final öncesi not çektirirken tanımadığım bir erkekle beraber çektirken nezaketen onun ücretini de ben veririm..ama bir kızla çektirken vermem. insanlar o kdar hazır ki böyle "beni mi seviyor" yada "o seni seviyor" laflarına...