O Türk kültür yapısının iyi ve kötü yönleri var arkadaşlar. Birebir duyduğum ve yaşadıklarımdan size bir kaç birşey paylaşmak isterim. Dediğiniz gibi yabancılarda (ya da gavurlarda eheh) bazı cinsel reaksiyonlar erken başladığı için, toplumları cinsel ayrımcılıktan uzakta gelişiyor. Erkekler kızlar ile çok rahat ilişki kuruyor, ilişkiden kastım sevk değil, yolda selamlaşmadan tutun da bir yemek ortamında ya da partide bile. Çok az tanıdığınız bir kıza bile sarılarak selam vermek, sarılıp öpüşmek normal karşılanır. Kültürel şok dediğimiz hadise orada başlar, herhangi bir gavur bayan gelip bir Türk yağız delikanlısını öperse ya da sarılarak selamlaşırsa, o yiğidin kalbinde bir kıvılcım çakar bu kız beni seviyor der, ya da dans pistinde arkasını dönüp iki "shake that ass" yaptığında bu akşam feneri nerede söndüreceği konusunda çok az şüphesi vardır çocuğumuzun, ama işler hiç de beklendiği gibi gitmez.
Bu iyi veya kötü diye nitelendirilemez, bu doğal bir süreç. Aç, bilgisiz ve talepkar bir millet olarak tokun halinden anlayamadığımız için bize çok yapay geliyor bu hareketler. O yüzden de sırf cinsellik anlamında değil, toplumdaki ilişkilerimizde de kapanık oluyoruz. Klasik bir laf vardır, yurtdışında herkes birbirine selam veriyor. Tabi ki herkes birbirine selam vermiyor, ama birbirine selam verdiğinde ulan deli mi lan bana bu adam selam verdi diye kimse düşünmüyor, yani sevgi çemberi, rahatlık ve ilişkilerdeki huzur bütün toplumu sarmış
Ben Amerika'dayken (Şener Şen bakışı yukarı doğru)
Bir müşteri ile görüşmem vardı bugün mesela. Ukrayna asıllı bir bayan geldi müşteri dediğim, Türk Standartları Enstitüsü listesinde ilk 10'a oynar sanıyorum. Her neyse, sonuçta bir takım diyalogları geçtikten sonra bugün en sonunda, beni ilk gördüğünde ne düşündün dedi. Sonuç olarak Türk olmamızın ünü bütün dünyayı sardığı için, kız kendisi hakkında bir takım iğrenç faaliyetler düşünüp düşünmediğimi sordu, tabiki dürüstçe cevap vermeyeceğimi düşünerek sorsa da, ülkemizin şanını şerefini kurtarmak adına gerekli diplomatik girişimleri yaptığımdan emin olabilirsiniz. Kendisine aslında Türk erkeğinin ne kadar duygusal, cana yakın, kadına ve kadınlığa ne kadar saygılı (anne kavramından pay biçebilirsiniz) bir erkek tipi olduğunu anlattım, inanmasa da olsun, sonuç olarak ben biliyorum ki Türk erkeği böyle. Sonuç olarak herhangi bir gavur bayana hava soğuduğunda ceketinizi verdiğinizde, sen deli misin, romantik misin, oha tepkisini almanız söz konusu olabiliyor. Oysa biz üşüyen kız arkadaşlarımıza her zaman ceketimizi veririz, onlara yan bakan olursa gider ağızlarını burunlarını kırarız. Tek problem biraz kapalı yetişmemiz, lise ve üniversite çağında bazı yerlerimizde değişiklikler olurken, kızların sadece belirli bazı bölgelerden ibaret olduğunu sanmamız ve bu o kadar engellendiği ve ayıplandığı için bu duyguları kalbimize gömüp bastırdığımız için şanssız kalıyoruz. ve evet müslüman bu ülkeyiz o yüzden de ben de haydi gençler birleşin toplu olarak gruba 15 yaşında herkes takılsın gibi bir durumu destekleyecek değilim. Eğer bu mümkün değilse erkekleri oyalayacak başka vizyonlar ve yollar açılmalı ve erkeklerimiz cinsellik ve karşı cins konusunda eğitilmelidir diye düşünüyorum.
Paylaşmaktan mutluluk duyacağımız o kadar çok şey var ki, sevk olmuş olmamış gerçek aşkta bunu düşünmemeniz gerekiyor bile. Bazı arkadaşlarım diyor, kızı seviyorum.. eee? ama olmuyor (çok afedersiniz vermiyor? ne demekse) ... ben de başkalarında ararım en doğal hakkım. Aynı erkeğin evlendiği gün müstakbel karısını yatağa dökülecek bir iki damla kandan yargılayacağından en ufak şüphem yok. O zaman canlar bu işleri fazla kurcalamayın. Sevdicek sizinle birşeyleri paylaşmak için sizden 10 kat daha istekli bundan emin olun, zaman sadece birazcık zaman demiş mesela şarkıda