bu tür kapatılmalar için telekomu veya mahkemeleri suçlamak mantıklı değil.
telekom, mahkemeden gelen kararı uyguluyor. mahkeme, kanunlara göre karar veriyor.
fakat günümüzün teknolojisi ile kanunlar arasında uçurum olduğu için bu sonuç ortaya çıkıyor.
internet, tabiki tamamen özgürlük değildir. ama tamamen yasakta olamaz.
digiturk, izinsiz olarak yayın yapan siteyi şikayet etmekte tabiki haklıdır ve edebilmelidirde. fakat, eğer kapanacaksa, yalnızca o blog kapatılmalıdır. komple, domain tüm subdomainleri ile
banlanmamalıdır.
100bin kişilik bir köyde cinayet işlendiğinde, köydeki herkesin infaz edilmesi ne kadar saçma sapan ve acımasızca bir karar ise, blogger'ında tamamen kapanması en az bu kadar saçmalıktır.
konu, blogger'ın kapanıp kapanmamasının iyi olup olmaması değildir, blogger internete çok birşey katan veya hiçbirşey katmayan bir sitede olabilir. önemli olan türkiye'de halen akıl ve mantığın eremeyeceği türden kapatılmaların olabilmesidir.
derhal hükümetin, internet ile alakalı bir tüzük çıkartması ve kapatma yapılacaksada, akıllı ve mantıklı bir şekilde kapılmasını sağlaması gerekmektedir.
bunların yapılmasını sağlayabilecek kişilerde bizleriz, bir kitle olup tepki verebilirsek, ilgili makamlar konu ile ilgili çalışma yapmak zorunda kalacaktır.
fakat bu söylediğim, tabiki hayal. forumlarda bıdı bıdı etmekten öte gidilmeyecek, her zaman ki gibi.
öncelikle ben bir E-tüccar degilim.
ikinci olarak özgürlük ; digerinin özgürlük sınırında biter.
Blogger kapansın demedim ama kapanmasına üzüldüm de diyemem.
Doktorların eczanelerin avukatların dünyanın hiç bi yerinde reklam yapması yasaktır.
ama bloglar buna imkan tanıyor
peki bu konudaki yorumlarınız nelerdir ?
av.tr ve dr.tr uzantıları odtü tarafından açıldığına göre internet üzerinden doktor ve avukatların site kurmasında herhangi bir kanuni problem yok.