Uzan'ı kendime çok yakın buluyorum, bizden biri gibi.
KDV, devletin gelir kapısı değildir. Kayıt dışı ekonomoyi engellemek için (önce alışveriş, sonra fiş) kullanılan vergidir, son tüketiciye vergi iadesinde geri ödenir..
Siyasette hizmet önemli değildir, önemli olan söylemler ve vaatlerdir. Her ne kadar son seçimlerden sonra insanların gelir seviyesi artsa da yine de yarım ekmek döner karşılığında sağa-sola kayacak potansiyele de sahiptir.
Tahminlerden ziyade gerçeklere bakmak lazım yani sanal işlerle uğraşıyoruz diye hayatımız da sanal olmamalı.son seçimlerden sonraki artışı soruyorsan, news.anet.com.tr den ekonomi bölümüne girip bi bak istersen, oradakileri bir oku, yaşanılan ileriye borçlanmaya dayalı kısmi süreli refah artışının nedenleri nedir ne değildir, şu andaki ekonomi politikasıyla sıcakcıların bizim paracıklarımızı nasıl çatır çutur götürdüğünü anlamaya çalış. eğer adamların yorumlarını pek inandırıcı bulmazsan aynı adamların senenin başındaki postlarına ve de dövizin birden bire artacağını ve de yaklaşık hangi aylara denk geleceğine dair tahminleri bir oku.
hiç bir mesajı okumadım. son 2 mesaja cevap yazacağım yanlıs anlamayın. sıcak para girmeyen sene mi vardı Türkiye'ye. su an allahtan faizler düsük de daha az kaymak yiyorlar sadece. bir de seçimlerden sonra geliri artmayan parti söyler misiniz, varsa öyle bir parti ben oyumu vereyim hemen. bu bir çıkar iliskisidir. adam o kadar para harcıyor, tabi ki seçimi kazanırsa adamını alacak. ben almam diyene de ben inanmam. keske inanabilsem, ama inanmam.
bu dediklerinin olacağını düsünmüyorum. sebebimin bilimsel açıklaması yok. sadece tek diyeceğim sudur, bu kadar yabancı bankanın olduğu ülkede kriz çıkmaz. kriz çıkarsa bankalar verdikleri kredileri tahsil edemezler. bu yüzden de yabancı kaynaklı kriz Türkiye'ye çok uzak ha tabi bir de dalgalı kurumuz var, bu da yasanacak olası krizin etkilerini azaltır (bilimsel incelemedir).evet haklısın, sıcak para sadece akp hükümetine ait bir durum değil fakat bununla gelen sahte refah işmiş gibi gösterilince kızmaya başlıyor insan ister istemez. daha öncekiler de olduğu gibi yeri geldiğinde sıcak parayı içerde kimse tutamayacak, faizler birden bire fırlayacak, al işte o zaman 2007 krizi. görün işte üretmemeye dayalı gerçek ekonomimiz.
bu dediklerinin olacağını düsünmüyorum. sebebimin bilimsel açıklaması yok. sadece tek diyeceğim sudur, bu kadar yabancı bankanın olduğu ülkede kriz çıkmaz. kriz çıkarsa bankalar verdikleri kredileri tahsil edemezler. bu yüzden de yabancı kaynaklı kriz Türkiye'ye çok uzak ha tabi bir de dalgalı kurumuz var, bu da yasanacak olası krizin etkilerini azaltır (bilimsel incelemedir).
haberleri okudum biraz. sen umutsuzsun ekonomi konusunda ben umutluyum yatayım bari erken kalkayım, ekonomimize döviz kazandırayım iyi geceler.şaka maka saat 6 olmuş, ben, google ve ploop hala ayakta
Geçenlerde 10 yıllık vade ile daire aldım. Önceden hayal gibi gelen şeyler şimdi sıradan geliyor insana.peki o döviz kurlarını sabit tutmak için sıcakcıya verilen faizlerden haberin varmı? bu yöntemle kaç tane ülkenin soyulduğundan, soros gibi bazı adamların bu tarz yöntemlerle ülkeleri nasıl kapana sıkıştırdığını, tayland ın geçenlerde sıcak parayı durdurmak zorunda kaldığını ama borsası düşünce tekrar açmak zorunda kaldığını falan
sanal mı? ne sanalı, ben aktif ticaretin içindeyim. bana anlatma istersen bunları.